SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek gemeenten

Al 17 jaar organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. De dag is in de loop der jaren uitgegroeid van een lokale actie tot een evenement in de hele provincie Zuid-Holland. Vorig jaar deed een recordaantal van 200 scholen aan de Schoolbrengdag mee. Dit jaar groeit de dag nog verder, tot de SCHOOLBRENGWEEK.

Een week waarin we ouders en leerlingen oproepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:

  • Goed voor je gezondheid en bewegen bevordert je leerprestaties,
  • Goed voor de verkeersveiligheid bij school,
  • Goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen,
  • Goed voor het milieu,
  • en het is nog eens leuk ook!

4 voordelen van lopen fietsen

Onderdeel Themaweek "Maak een Punt van Nul"

De Schoolbrengweek zal worden gehouden tijdens de themaweek ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Dus in de week van 16 t/m 20 september 2019. Kijk voor meer informatie over de themaweek op maakeenpuntvannul.nl
In deze week is ook de Europese Mobiliteitsweek waarin de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik. In 2019 staat de week in het teken van lopen en fietsen en sluit dus prima aan bij de Schoolbrengweek.
Zet uw gemeente verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit deze week ook extra op de agenda?

Lokale activiteiten

Na het grote succes in 2017, is hij weer terug: de ‘pimp je fiets’ wedstrijd. Tijdens de wedstrijd mogen leerlingen hun fiets of schoenen zo mooi mogelijk versieren. Van de drie mooist versierde schoenen of fietsen kan de school een foto insturen. Bij een wedstrijd hoort natuurlijk een prijs. Bij deze wedstrijd is er zelfs een dubbele win-kans. Inzendingen doen eerst mee aan de regionale voorronde. In iedere regio wordt een winnaar gekozen. Uit alle inzendingen kiest een jury ook de winnaar van de provincie Zuid-Holland. Deze inzending wint een prijs voor de hele school, namelijk de ‘Magic Traffic Show’.

Onder downloads vindt u suggesties van allerlei activiteiten welke u in uw gemeente zou kunnen organiseren.

Samen met de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland

Ook voor de Schoolbrengweek werken wij samen met onze partners de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.
Zo zal VVN de geregistreerde Verkeersouders oproepen om aan de Schoolbrengweek deel te nemen. Samen met de Fietsersbond*) organiseren wij dit jaar tijdens de Schoolbrengweek de ’belofte’. Ouders kunnen vanaf 1 september 2019 op de website belofte.schoolopseef.nl aangeven dat zij in de Schoolbrengweek lopend of op de fiets naar school zullen komen. Ook hier is een prijs aan gekoppeld.

Natuurlijk kunt u bij regionale acties ook ondersteuning zoeken bij deze partners.
De lokale afdelingen van de Fietsersbond vindt u hier. De VVN afdelingen kunt u hier vinden.

Het fietsende schoolkind
*) In september zet de Fietsersbond het fietsende schoolkind centraal. Hoe eerder een kind begint met fietsen, hoe groter de kans is dat hij of zij dat blijft doen tot op late leeftijd. Meer informatie over het fietsende schoolkind vindt u hier

Lokale media aandacht

SCHOOL op SEEF is goed bekend onder scholen en Verkeersouders, maar hoe bereiken we alle ouders van de Zuid-Hollandse basisscholen? U staat als gemeente veel dichter bij de inwoners en dus ook deze ouders. Daarom willen we vragen of u aandacht aan de Schoolbrengweek wilt besteden in de lokale media, op de gemeentewebsite, uw social media kanalen, etc.
Onder downloads vindt u enkele concept persberichten. Deze kunt u gemakkelijk aanpassen zodat het aansluit bij de specifieke situaties die in uw gemeente spelen.
Op deze manier hopen wij zoveel mogelijk ouders in Zuid-Holland te bereiken.

Bent u wethouder of ambtenaar van een gemeente in Zuid-Holland? Meldt u dan aan voor onze updates rondom de Schoolbrengweek. Op deze manier kunnen wij de juiste contactpersonen binnen uw gemeente snel en rechtsreeks bereiken. We denken hierbij aan de ambtenaren die werkzaam zijn op de afdelingen verkeer, onderwijs of duurzaamheid, maar ook aan de communicatieadviseurs van uw gemeente.

Natuurlijk kunt u ons ook altijd bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een groot aantal scholen heeft zich al aangemeld voor de Schoolbrengweek. Wij hopen op een autoloze schoolweek. Breng de Schoolbrengweek ook onder de aandacht in uw gemeente/regio.
Doe mee!

U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengweek 2019 gemeenten
U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengweek 2019 gemeenten