SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek gemeenten

Voor het tweede jaar organiseert SCHOOL op SEEF de SchoolbrengWEEK. Vorig jaar deden maar liefst 290 basisscholen in Zuid-Holland aan de eerste Schoolbrengweek mee.

Een week waarin we ouders en leerlingen oproepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Want lopen of fietsen naar school is:

  • Goed voor je gezondheid en bewegen bevordert je leerprestaties,
  • Goed voor de verkeersveiligheid bij school,
  • Goed voor de verkeersvaardigheid van de kinderen,
  • Goed voor het milieu,
  • en het is nog eens leuk ook!

4 voordelen van lopen fietsen

De Schoolbrengweek wordt gehouden in de derde week van het nieuwe schooljaar (14 t/m 18 september). Dit is een goed moment om ouders en leerlingen te laten wennen aan het lopen en fietsen naar school. Het is immers gemakkelijker om nieuw gedrag aan te leren dan om bestaand gedrag aan te passen.

Fantastisch als jullie school de hele week ouders en leerlingen oproept om lopend of op de fiets te komen. Maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om hier slechts één of meerdere dagen van deze week aandacht aan te besteden.

Volop activiteiten

Er wordt onderzoek gedaan hoe we Schoolbrengweek nog leuker en zinvoller kunnen maken. Zeker is wel dat we ook dit jaar deelnemende scholen weer volop ideeën en materialen ter beschikking stellen en dat er weer een leuke wedstrijd zal zijn. Zodra we meer weten, zullen we dat op onze website melden. Maar waarom wachten? U kunt zich ook nu al aanmelden en vergeet dan niet om gelijk aan te geven hoeveel gratis posters u wilt ontvangen!
Zet de Schoolbrengweek in ieder geval alvast in de schoolkalender2020-2021!

Onderdeel Themaweek "Maak een Punt van Nul"

De Schoolbrengweek zal worden gehouden tijdens de themaweek ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Dus in de week van 14 t/m 18 september 2020. Kijk voor meer informatie over de themaweek op www.maakeenpuntvannul.nl.
In deze week is ook de Europese Mobiliteitsweek waarin de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik.

Meer weten?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengweek 2020 gemeenten
U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengweek 2020 gemeenten