Eerste SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek: 16 tot en met 20 september

Dit jaar organiseert SCHOOL op SEEF voor de 18de keer de Schoolbrengdag. De dag is in de loop der jaren uitgegroeid van een lokale actie tot een evenement in de hele provincie Zuid-Holland. Vorig jaar deed een recordaantal van 200 scholen aan de Schoolbrengdag mee. Dit jaar groeit de dag nog verder, tot de SCHOOLBRENGWEEK.

Een week waarin we ouders oproepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan. Door de auto te laten staan zijn kinderen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en het is nog eens leuk ook!

De Schoolbrengweek zal worden gehouden tijdens de themaweek ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Dus in de week van 16 t/m 20 september 2019.
Dit is ook de Europese Mobiliteitsweek, waarin de Europese Commissie aandacht aan duurzame vormen van vervoer en bewust autogebruik.

Fantastisch als jullie school de hele week ouders en leerlingen oproept om lopend of op de fiets te komen. Maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om hier slechts één of meerdere dagen van deze week aandacht aan te besteden.

Omdat het meestal de ouders zijn die de mobiliteitskeuze maken, willen we dit jaar nog meer inzetten op de ouderbetrokkenheid. Daarbij is de rol van ouders in de verkeersopvoeding van hun kind(eren) belangrijker dan zij zelf denken1)

Net als vorig jaar krijgen deelnemende scholen suggesties om invulling aan de Schoolbrengweek te geven. Ook kunt u bij aanmelding posters bestellen om zo ouders en leerlingen op te roepen om lopend of op de fiets naar school te komen tijdens de Schoolbrengweek.

De Schoolbrengweek is nog volop in ontwikkeling, maar bent u nu al enthousiast? Meld u dan nu al aan via https://schoolopseef.nl/aanmelden-schoolbrengweek-2019

 

1) Onderzoek Bureau Tabula Rasa: https://schoolopseef.nl/actueel/nieuws/637-rol-ouders-in-verkeersopvoeding-belangrijker-dan-ze-zelf-denken

Onderdeel Themaweek "Maak een Punt van Nul"

De SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek is onderdeel van de Themaweek "Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers" waarin op allerlei plekken in Zuid-Holland op allerlei manieren aandacht wordt gevraagd voor verkeersveiligheid. 

Lestips en meer

Op deze pagina komt binnenkort meer informatie in de vorm van de planner voor de Schoolbrengweek en allerlei lessuggesties. Houd de pagina dus in de gaten!

Infographic Schoolmobiliteit

IG SOS2017 Infographis SCHOOL op SEEF Schoolmobiliteit V2

Voor scholen, ouders, gemeenten en andere geïnteresseerden is er ook een infographic gemaakt over de achtergronden van de Schoolbrengdag.
Bovenstaande infographic is hier te downloaden.

Meer weten?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengweek 2019
U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengweek 2019