Schoolbrengdag 2018: 20 september

Op donderdag 20 september 2018 organiseert SCHOOL op SEEF de Schoolbrengdag. Een dag waarop we ouders en leerlingen oproepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu, hun verkeersvaardigheid en het is nog eens leuk ook!

Wedstrijd: in iedere regio prijs!

StuurJeDag Verslag icon Maak een dag-verslag van de activiteiten welke op school in het kader van de Schoolbrengdag hebben plaatsgevonden en u maakt kans op mooie prijzen! Of u een fotoverslag, film, interview, of andere presentatie instuurt is helemaal aan u. We vinden het extra leuk als de leerlingen er aan hebben meegewerkt. De winnende school in iedere regio ontvangt een cheque van € 500, te besteden aan verkeerseducatie. In deze factsheet leest u de spelregels.

Ouderbetrokkenheid

De rol van ouders in de verkeersopvoeding is belangrijker dan ze zelf denken. Dit blijkt uit recent onderzoek van Bureau Tabula Rasa. Voor de Schoolbrengdag zullen wij ook teksten aanleveren welke u in uw nieuwsbrief of op de website kunt plaatsen om zo ook ouders te betrekken.
Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.

ouderbetrokkenheid oversteken
Door al op jonge leeftijd in het verkeer te oefenen, leren kinderen bijvoorbeeld de snelheid van auto’s in te schatten.

"Schoolkinderen fietsen te weinig"

Recent was het volop in het nieuws. Schoolkinderen fietsen te weinig en doen daardoor te weinig verkeerservaring op. Met de Schoolbrengdag kunnen we hier samen een positieve draai aan geven. Doe mee, en help dit te veranderen!

ouderbetrokkenheid oversteken
Door op de fiets naar school te gaan, doen kinderen ervaring op met verkeersituaties en vergroten zij hun verkeersvaardigheid.

Aanmelden

Deelname aan de Schoolbrengdag staat open voor alle scholen in Zuid-Holland.
U kunt zich aanmelden via deze link: http://www.schoolopseef.nl/schoolbrengdag/aanmelden.
Ook wanneer uw school nog niet deelneemt aan het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF, kunt u zich gratis aanmelden voor de Schoolbrengdag.
Deelname aan de Schoolbrengdag levert uw school punten op voor het Verkeersveiligheidslabel!
Mocht 20 september voor uw school niet uitkomen, dan kunt u de Schoolbrengdag ook op een andere dag in deze week of aangrenzende weken organiseren. Vermeld dit dan bij aanmelding in het veld ‘opmerkingen’.

Lessuggesties

De Schoolbrengdag sluit aan bij de thema’s verkeersveiligheid, milieu en gezondheid. Op de Schoolbrengdag kunt u gebruik maken van de lessen over deze onderwerpen die in de betreffende methoden staan die u op school gebruikt.
Daarnaast hebben wij een aantal lessuggesties op een rijtje gezet in één document. Ideeën over het in kaart brengen van het haal-brenggedrag, lessen over het berekenen van de afstand van huis naar school of het in kaart brengen van knelpunten op de school-thuisroute. Maar ook praktische verkeerslessen op het schoolplein of in de schoolomgeving, een verkeersquiz of het maken van eigen verkeersborden. Activiteiten als het versieren van de fiets, een fietsenkeuring of een les over de geschiedenis van de fiets. Proefjes over CO2, het maken van een regenmeter of ballonauto. Laat de leerlingen lopen over een blote voetenpad of bijhouden hoeveel ze bewegen.
U vindt de lessuggesties heel binnenkort op deze pagina.
Maar we zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar uw eigen invulling van de dag. Deel uw activiteiten via het dag-verslag!

ouderbetrokkenheid oversteken
Dikke rookwolken uit de uitlaat van een auto. Is CO2 wel zo zichtbaar? De leerlingen ontdekken het tijdens een proefje

Groene Voetstappen, Op Voeten en Fietsen naar School en de Schoolbrengdag

Ook als uw school deelneemt aan een ander programma dat lopen of fietsen naar school stimuleert, zoals Op Voeten en Fietsen naar School of Groene Voetstappen, kunt u zich ook aanmelden voor de Schoolbrengdag. De verschillende programma’s zijn uitstekend te combineren.

Infographic Schoolmobiliteit

IG SOS2017 Infographis SCHOOL op SEEF Schoolmobiliteit V2

Voor scholen, ouders, gemeenten en andere geïnteresseerden is er ook een infographic gemaakt over de achtergronden van de Schoolbrengdag.
Bovenstaande infographic is hier te downloaden.

Meer weten?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengdag 2018
U bevindt zich hier: Home | Schoolbrengdag 2018