Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF

Binnen het programma SCHOOL op SEEF heeft de school zelf, naast de ouders en de gemeente, een prominente plek. Een basisschool die verkeersveiligheid en verkeerseducatie hoog in het vaandel heeft staan en structureel met dit onderwerp aan de slag gaat, kan in aanmerking komen voor het "Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF". Met dit label laat je als school duidelijk zien dat je het belangrijk vindt dat jouw leerlingen vaardig, verantwoordelijk en veilig aan het verkeer kunnen en mogen deelnemen.

Label SCHOOL op SEEF

Om voor het label SCHOOL op SEEF in aanmerking te komen moet je als school voldoen aan een aantal voorwaarden. Als scholen aan al deze voorwaarden voldoen, wordt dat door SCHOOL op SEEF van harte beloond en krijgt de school een fraai bordje voor aan de gevel dat aangeeft deze school een "SCHOOL op SEEF – school" is. Kijk hier voor de voorwaarden.

Scholen die voor het label SCHOOL op SEEF in aanmerking willen komen, die:

  • Kunnen starten met zichzelf te beoordelen. Hiervoor is op deze site het digitale aanvraagformulier Verkeersveiligheidslabel beschikbaar.
  • Kunnen dit formulier – als aan de voorwaarden is voldaan en voldoende punten zijn behaald- insturen naar SCHOOL op SEEF.

Om toegang te krijgen tot het digitale aanvraagformulier, kunnen scholen een inlogcode aanvragen voor Mijn SEEF. Na ontvangst van de inlogcode kunnen scholen inloggen op Mijn SEEF en aan de slag gaan met het digitale aanvraagformulier.

Nadat de school een labelaanvraag heeft ingediend komt er eerst een adviseur bij de school langs die de aanvraag samen met de school doorneemt en controleert of de school inderdaad in aanmerking komt voor het label. Het advies van de adviseur wordt ten slotte voorgelegd aan de labelcommissie SCHOOL op SEEF. De labelcommissie SCHOOL op SEEF besluit uiteindelijk over het verkrijgen van het label. De labelcommissie komt vier keer per jaar bij elkaar. Op de Mijn SEEF Infopagina vindt u de meest actuele informatie over de procedure en links naar veel gestelde vragen daarover.

Checklist SCHOOL op SEEF

Ook voor scholen die (nog) niet bezig zijn met het behalen van het verkeersveiligheidslabel is een instrument beschikbaar om de voortgang bij te kunnen houden. Dit is de Checklist SCHOOL op SEEF. Met behulp van deze online checklist, kan de school de eigen voortgang monitoren ten opzichte van de totaaldoelstellingen voor een verkeersveilige school. Eventueel kan de verkeersleerkracht hierbij ondersteunen (hij / zij kan indien de school dit toe staat ook inloggen op de gegevens van de school).

U kunt hier inloggen op de checklist

Lees meer over de checklist SCHOOL op SEEF...

U bevindt zich hier: Home | Scholen | Verkeersveiligheidslabel
U bevindt zich hier: Home | Scholen | Verkeersveiligheidslabel