Theoretische Verkeerseducatie

Naast praktisch oefenen is het belangrijk theoretische kennis van het verkeer op te doen. Daarvoor kunnen de verkeersmethoden worden gebruikt en materialen uit de SCHOOL op SEEF lijn: de Verkeerskalender, het SEEF Journaal en DigiSeef.

Verkeerskalender

De SCHOOL op SEEF Verkeerskalender voor de groepen één tot en met vier is al jarenlang een goede bekende in de scholen. De digitale versie van de kalender biedt maandelijks wisselende interactieve thematische vertelplaten voor op digibord en computer. Aan deze platen zijn leuke en leerzame games en filmpjes gekoppeld en tips voor leerkrachten en ouders in de vorm van hapklare teksten.

Seef Journaal

Het Seef Journaal is de jongste loot aan de SCHOOL op SEEF stam. Het vormt de online introductie en de kapstok voor een maandelijks wisselend actueel thema voor leerlingen in de groepen vijf tot en met acht. Met een openingspraatje van de sprekende Seef, een compilatie van bij het thema passende fragmenten en de commentaren van verkeersveiligheidambassadeurs en leerlingen worden de leerlingen uitgedaagd om op een eigentijdse, interactieve manier met het maandonderwerp aan de slag te gaan. Via het aan het Journaal gekoppelde Hyves-profiel van Seef kunnen ze maandelijks (op school of thuis, met hun ouders) meedoen aan leuke games en prijsvragen.

Wie wordt "Seef's Filmster van het jaar 2012-2013"?

DigiSeef

Het internet biedt steeds meer mogelijkheden om verkeerseducatie aan te bieden op de manier die SCHOOL op SEEF voorstaat: geïntegreerd in de eigen (veilige) omgeving, gericht op de eigen praktijk en vaardigheden en in een leuke, aansprekende vorm.

DigiSeef staat de vele kostenloze digitale toepassingen, die binnen SCHOOL op SEEF beschikbaar voor leerkrachten, leerlingen en ouders. De toepassingen lopen uiteen van de interactieve vertelplaten uit de verkeerskalender tot een online tool om knelpunten in de schoolomgeving in kaart te brengen.

DigiSeef is een "groeibriljant": doorlopend worden nieuwe toepassingen aan het aanbod toegevoegd.

U bevindt zich hier: Home | Over SCHOOL op SEEF | SCHOOL op SEEF-lijn | Theoretische verkeerseducatie
U bevindt zich hier: Home | Over SCHOOL op SEEF | SCHOOL op SEEF-lijn | Theoretische verkeerseducatie