Structurele borging

Verkeersles mag geen incident zijn: juist door de theoretische en praktische lessen ieder jaar in elke groep te laten terugkomen gaan de lessen beklijven. Dit geldt ook voor aandacht voor de veilige schoolomgeving. Om dit te realiseren is het nodig SCHOOL op SEEF op te nemen in het school- en gemeentelijk beleid en het jaarlijks aandacht te geven. Belangrijk is dit ook in de organisatie te verankeren, met een schoolcontactpersoon en een verkeersouder in de school en vaste aanspreekpunten in de gemeente en de regio,

Overeenkomst School – Gemeente – Omgeving

In een aantal regio’s leggen de scholen, gemeenten, Regionale Projectgroepen Verkeersveiligheid (RPV’s) en andere partners hun onderlinge afspraken vast in een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. Informeer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar de mogelijkheden.

Schoolactieplan Verkeer

Voor een goede borging van de verkeersactiviteiten binnen de school is het binnen het programma SCHOOL op SEEF mogelijk (en voor het verkrijgen en behouden van de Label zelfs noodzakelijk) om een Schoolactieplan Verkeer op te maken. Het Schoolactieplan Verkeer wordt voor een periode van 3 of 4 jaar vastgesteld waarin de school zich verbindt aan de belangrijkste doelstellingen van SCHOOL op SEEF en zich uitspreekt over het belang van verkeersveiligheid en verkeerseducatie op school. U leest hier meer over dit plan.

SOS-label

In het programma SCHOOL op SEEF heeft de school zelf een prominente plek, naast de ouders en de gemeente. Een basisschool die verkeersveiligheid en verkeerseducatie hoog in het vaandel heeft staan en structureel met dit onderwerp aan de slag gaat, kan in aanmerking komen voor het "Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF". Met dit label laat je als school zien dat je het belangrijk vindt dat jou kinderen vaardig, verantwoordelijk en veilig aan het verkeer kunnen en mogen deelnemen.

Checklist

Ook voor scholen die (nog) niet bezig zijn met het behalen van het verkeersveiligheidslabel is een instrument beschikbaar om de voortgang bij te kunnen houden. Dit is de Checklist SCHOOL op SEEF. Met behulp van deze online checklist, kan de school de eigen voortgang monitoren ten opzichte van de totaaldoelstellingen voor een verkeersveilige school. Eventueel kan de verkeersleerkracht hierbij ondersteunen (hij / zij kan indien de school dit toe staat ook inloggen op de gegevens van de school).

U bevindt zich hier: Home | Over SCHOOL op SEEF | SCHOOL op SEEF-lijn | Structurele borging
U bevindt zich hier: Home | Over SCHOOL op SEEF | SCHOOL op SEEF-lijn | Structurele borging