Schoolopseef.nl | Contact

Zichtbaar zijn in het verkeer

Op de interactieve verkeerskalenderplaat van november staat vanzelfsprekend het thema zichtbaarheid centraal. Met een game en een film, die het effect en het belang van verlichting heel duidelijk maken.

Enquête verkeerskalender

ROV-ZH vindt het belangrijk, dat de SCHOOL op SEEF producten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van leerkrachten en ouders. Dat geldt ook voor de Verkeerskalender. Scholen in Zuid-Holland worden van harte uitgenodigd de online enquête over de kalender 2013-2014 hier in te vullen. Wie voor 1 december meedoet maakt kans op een Bob-luchtbed.

Zichtbaarheid in de bovenbouw

Natuurlijk is het ook in de bovenbouw belangrijk aandacht te besteden aan het onderwerp. Veel scholen doen dit gelukkig al, zoals de Willemsschool (foto). SCHOOL op SEEF biedt bij Verkeerskunsten diverse lesbrieven, die op de site zijn te vinden. Ook deze film is te gebruiken.

Labelregen

In de afgelopen weken zijn er veel verkeersveiligheidslabels uitgereikt. Onder meer in Oud-Beijerland, waar maar liefst zeven scholen het label ontvingen. Een unieke samenwerking leidde tot dit bijzondere resultaat.

Nieuwsbericht over uw school op de site?

Ontvangt uw school het label of is er een project uitgevoerd dat past binnen SCHOOL op SEEF en interessant kan zijn voor anderen? Stuur uw impressie in tekst en foto’s naar info@schoolopseef.nl voor plaatsing op de site. (foto: project bij OBS Dubbeldam)

Wie wordt de 100e labelschool?

Nadat 92 scholen in Zuid-Holland het verkeersveiligheidslabel hebben verworven heeft zich voor de commissievergadering van 2 december weer een groot aantal scholen gemeld. Wordt een daarvan de 100ste in Zuid-Holland? Volg het via de site of via twitter: @schoolopseef

Workshops SCHOOL op SEEF

Bent u leerkracht, schooldirecteur of -contactpersoon verkeer en wilt u meer weten over SCHOOL op SEEF en Verkeerskunsten? Volg de SCHOOL op SEEF workshops.

VOMOL wordt vervolgd

Na de introductie in Zuid-Holland op 27 september is op 1 november ook in Hoornaar het project Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL) uitgevoerd. Op 28 november zal dat in Korendijk gebeuren.

SCHOOL op SEEF op Twitter

Dagelijks SCHOOL op SEEF nieuws - van materialen en acties van het ROV-ZH tot en met activiteiten op scholen- delen we via het twitteraccount: @schoolopseef Volg ons!

Iets te melden of te vragen?

Heeft u tips voor collega's of voor SCHOOL op SEEF? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van SCHOOL op SEEF of over verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het algemeen? Laat het ons hier weten.

De SCHOOL op SEEF banner op uw site?

Wilt u de banner van de site op de uwe plaatsen? Download hem hier.

Reageren | Proclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Schoolopseef.nl is een website van het ROV-ZH Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland: ROVZH.nl.