Schoolopseef.nl | Contact

VOMOL van start in Zuid-Holland

Op vrijdag 27 september hebben Gedeputeerde Ingrid de Bondt van de Provincie Zuid-Holland, verkeersveiligheidsambassadeur en wethouder Marnix Trouwborst van Goeree-Overflakkee, bestuurder Arjo Kok van CUMELA Nederland, Zuid-Holland met leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen op Goeree-Overflakkee de aftrap verzorgd van een bijzonder project: “Veilig Omgaan met Opvallend Landbouwverkeer” (VOMOL)
Lees meer

Kalenderthema: Hulpdiensten en grote wagens

Wat te doen als er een brandweerwagen, politie-auto of ambulance aankomt? Je leert het met de interactieve kalenderplaat van oktober. En ouders krijgen natuurlijk weer hun eigen brief!

Tijd voor de Fietscheck!

Langzaam maar zeker korten de dagen. Tijd voor de fiets- en verlichtingscheck! Dalton Klaverweide in Noordwijk ging al van start. Volg hun voorbeeld, bestel de SCHOOL op SEEF sticker “Deze Fiets is Veilig”, check de fietsen alvast met een van de werkbladen op deze pagina en deel de stickers uit als de fiets in orde is.

Terugblik Europese Mobiliteitsweek

Volop activiteiten rond duurzame en veilige mobiliteit in het schoolverkeer, tijdens de derde week van september, de Europese Mobiliteitsweek. Een mooie mix, want veilig op de fiets of te voet naar school leren gaan is natuurlijk goed voor het milieu èn voor je veiligheid! RPV Drechtsteden en het Stadsgewest Haaglanden organiseerden hun jaarlijkse activiteiten, en met succes!

Labelnieuws

De afgelopen weken zijn er heel wat labels uitgereikt, bijvoorbeeld aan de Josephschool in Pijnacker (voor de derde maal), aan de Molenwiek in Mijnsheerenland (voor de tweede maal) en aan de Nobelaer in Oude Tonge. Eind oktober staat ons heel bijzonder labelnieuws te wachten. Volg het nieuws op de website en de twitteraccount @schoolopseef voor meer nieuws.

Campagnenieuws

Op dit moment loopt de campagne “Aandacht” nog. De bovenbouw-games Bellen op de Fiets en Muziek luisteren in het verkeer blijven natuurlijk online staan. Eind oktober start de campagne “Ik wil je zien”, die er op is gericht vooral jongeren te stimuleren veilig verlicht te fietsen.

SCHOOL op SEEF op Twitter

Dagelijks SCHOOL op SEEF nieuws - van materialen en acties van het ROV-ZH tot en met activiteiten op scholen- delen we via het twitteraccount: @schoolopseef Volg ons!

Iets te melden of te vragen?

Heeft u tips of een leuke voorbeeldactie voor collega's of voor SCHOOL op SEEF? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van SCHOOL op SEEF of over verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het algemeen? Laat het ons hier weten.

De SCHOOL op SEEF banner op uw site?

Wilt u de banner van de site op de uwe plaatsen? Download hem hier.

Reageren | Proclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Schoolopseef.nl is een website van het ROV-ZH Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland: ROVZH.nl.