www.schoolopseef.nl
  SCHOOL op SEEF
Het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
  Digitaal schoolbord
Op schoolopseef.nl staan toepassingen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik op een digitaal schoolbord. Daarnaast vindt u er handige illustraties, films andere tools, waarmee u op een snelle manier verkeers-
onderwijs op het digibord brengt!
  Verkeerslessen
  en projecten
Voor u overzichtelijk bij elkaar gezet: producten die u kunnen helpen bij de (praktische) invulling van de verkeerslessen op school.
  Reacties?
Stuur uw reacties naar info@schoolopseef.nl

Afmelden?
Klik op afmelden als u de nieuwsflits niet meer wenst te ontvangen.

Alles over veilig verkeer en verkeerseducatie

Materialenset Verkeerskunsten
Na maanden van zorgvuldig testen was het zover: 140 tassen met de mooie, nieuwe materialen voor de lessen uit Verkeerskunsten konden worden uitgeleverd aan de regio’s en de scholen in Zuid-Holland en enkele andere provincies.
Op basisscholen De Kieviet in Wassenaar en De Regenboog, locatie Oosthout in Voorhout zijn foto’s en filmopnamen gemaakt van lessen met het nieuwe materiaal.
Lees meer in het nieuwsbericht.

Verkeersveiligheidslabel voor vier scholen in Hendrik-Ido-Ambacht!
Een unicum, vier scholen in één wijk, die ieder met 20 punten het Verkeersveiligheidslabel behalen. Feest dus, in Volgerlanden, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Wethouder Floor van de Velde reikte er op donderdag 6 oktober de labels uit in aanwezigheid van bijna 1.200 juichende leerlingen. Lees meer

Digitale verkeersplaat oktober
Geluiden en signalen in het verkeer: alle kinderen hebben er mee te maken, maar wat betekenen ze eigenlijk? Dat en veel meer leren ze via de interactieve versie van de verkeerskalenderplaat voor de maand oktober. Bekijk plaat en toepassingen zoals het filmpje "hulpdiensten" en de "Dit-kan-er-beter-game".

Campagne "Ik val op"
Op maandag 20 oktober aanstaande start de landelijke campagne rond zichtbaarheid “Ik val op”. Ditmaal zijn fietsers in de leeftijd van 13 tot 25 de belangrijkste doelgroep, omdat zij vaak in het donker fietsen en in vergelijking tot andere groepen achterblijven in gedrag. Materiaal is op te vragen via het bestelformulier. Maar natuurlijk blijft het ook belangrijk dat de kinderen en ouders van het basisonderwijs veilig en met goede verlichting naar school komen op de fiets. Organiseer daarom een fietscheck, bijvoorbeeld met behulp van het filmpje en de checklist.

Nieuwsbrief bovenbouw oktober
Sinds een aantal jaren sturen we scholen in mei en oktober een gedrukte nieuwsbrief voor de leerlingen in de groepen vijf tot en met acht. Gaandeweg zijn er steeds meer digitale lessen aan de nieuwsbrief gekoppeld. Een deel blijft op de website beschikaar. Dit najaar verschijnt er geen nieuwsbrief. We gebruiken de tijd om na te denken over een andere, nieuwe digitale vorm voor de Nieuwsbrief.


Volg ons op twitter @schoolopseef en @rovzh


Leuk project? Tips of suggesties? Deel het met SCHOOL op SEEF!
Heeft u een interessant project uitgevoerd of in voorbereiding? Heeft u tips voor andere scholen of gemeenten? Laat het ons weten! Goede voorbeelden of suggesties plaatsen we op de site.

SCHOOL op SEEF banner
Voor op de website van uw school of organisatie: met 1 muisklik leidt u bezoekers naar hèt loket voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland!
Klik hier voor de inbouwcode van de SCHOOL op SEEF banner.