www.schoolopseef.nl
  SCHOOL op SEEF
Het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
  Digitaal schoolbord
Op schoolopseef.nl staan toepassingen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik op een digitaal schoolbord. Daarnaast vindt u er handige illustraties, films andere tools, waarmee u op een snelle manier verkeers-
onderwijs op het digibord brengt!
  Verkeerslessen
  en projecten
Voor u overzichtelijk bij elkaar gezet: producten die u kunnen helpen bij de (praktische) invulling van de verkeerslessen op school.
  Reacties?
Stuur uw reacties naar info@schoolopseef.nl

Afmelden?
Klik op afmelden als u de nieuwsflits niet meer wenst te ontvangen.

Alles over veilig verkeer en verkeerseducatie

De school is weer begonnen
Voor u is dit natuurlijk geen nieuws. Er ligt weer een heel schooljaar voor ons. Een jaar waarin SEEF veelvuldig van zich zal laten horen, met deze nieuwsflits, een vernieuwde website, vertrouwde en nieuwe producten en zo voort.

Nieuwe verkeerskalender
Het eerste nieuwe SCHOOL op SEEF product is waarschijnlijk al in veel klassen in gebruik: de verkeerskalender 2010-2011. Dankzij schrijfster Vivian den Hollander, illustrator Juliette de Wit en vele anderen is deze editie nog mooier en beter dan de voorgaande! Net als vorig jaar vindt u lessen voor het digitale schoolbord bij de kalender op de website.
Bij wijze van proef zijn er bij de maandthema’s van september en november afzonderlijke werkbladen gemaakt voor de groepen 1, 2, 3 en 4. Doe mee aan het onderzoek naar de ervaringen en maak kans op een cadeaucheque! De verkeerskalender nabestellen? Wees er snel bij! (op = op)

Vernieuwde website: steeds meer digiseef
Op dit moment wordt de website vernieuwd met als doel het voor leerkrachten gemakkelijker te maken om lessen, projecten en dergelijke te zoeken op onderwerp, groep en vorm. Onderdeel van de nieuwe site is een aparte portal met de lessen voor het digitale schoolbord. Laat ons eens weten wat u ervan vindt!

Labelberichten
Op donderdag 9 juli is de eerste school “herlabeld”, en de volgende staat op de nominatie; een geweldige prestatie! Het gaat om 2 scholen in Numansdorp, te weten De Bron en De Takkenbosse.
Volg de site voor meer labelnieuws, want er staat een aantal uitreikingen op stapel!

Nieuw project in Haaglanden: Trammenland
Op donderdag 9 juli hebben Peter Smit (portefeuillehouder verkeersveiligheid Stadsgewest Haaglanden) en Laura Boot (directeur Rails van HTM) op basisschool de Notenkraker in Ypenburg de nieuwe lesmodule “Trammenland” gelanceerd. In deze digitale module staat veiligheid in en rond de tram centraal.

Campagnenieuws
In augustus zijn zowel de campagne “De scholen zijn weer begonnen” als “De dode hoek” van start gegaan. Kijk hier voor impressies van de start van de eerste, en hier ("Verkeer en Meer" TV West) voor meer nieuws over de tweede; www.dodehoek.nl
Op 23 oktober start de verlichtingscampagne.

Verkeerskunsten
U vindt op de vernieuwde website alle parkoersen voor Verkeerskunsten online.
De materialenset bij Verkeerskunsten verkeert in de testfase en zal naar verwachting in het najaar te bestellen zijn. Levering vindt naar verwachting plaats in januari 2011. Scholen die met Verkeerskunsten werken vinden in de nieuwe set alle materialen voor het uitvoeren van de lessen.

Groot Verkeers Mysterie Spel
Er zijn nog aardig wat weken beschikbaar voor het reserveren van het Groot Verkeers Mysterie Spel. Hebt u interesse?
Meldt u bij uw onderwijsbegeleidingsdienst.

Zegt het voort
Enthousiast over SCHOOL op SEEF en over deze nieuwsflits? Stuur hem door in uw school, organisatie of netwerk!

SCHOOL op SEEF banner
Voor op de website van uw school of organisatie: met 1 muisklik leidt u bezoekers naar hèt loket voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland!
Klik hier voor de inbouwcode van de SCHOOL op SEEF banner.