Schoolopseef.nl | Contact

Een “SEEF” nieuw schooljaar!

Het is Seef natuurlijk niet ontgaan: de scholen zijn weer zijn begonnen. In een aantal regio’s kreeg die start bijzondere aandacht, zoals in de Drechtsteden en in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Ook ROV-ZH heeft voorbereidingen getroffen voor het nieuwe jaar. U leest daarover in deze nieuwsflits. Zo gaan we ons ook het komende schooljaar weer –samen met u- inspannen om de basisschoolleerlingen in een verkeersveilige omgeving te begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfstandige verkeersdeelnemer.

Verkeerskalender: nu “tablet-proof”

Op www.schoolopseef.nl/verkeerskalender is de verkeerskalender 2013-2014 te vinden. De vormgeving en techniek zijn vernieuwd. Zo kunnen de filmpjes nu full-screen worden afgespeeld. Bovendien zijn alle toepassingen via iPad of andersoortige tablet te gebruiken. Perfect voor thuisgebruik!

Miniatuurversie

In de week van 9 september hebben de leerkrachten van de groepen 1 tot en met 4 van de Zuid-Hollandse basisscholen een miniatuurversie van de SCHOOL op SEEF Verkeerskalender ontvangen. Bedoeld als aardige attentie èn als attendering: met de kalender op de werktafel wordt u maandelijks herinnerd aan de nieuwe digitale plaat. De miniatuurkalender is na te bestellen via dit formulier.

Duurzaam en Veilig op weg

Tijdens de derde week van september (de Europese Mobiliteitsweek) is er op veel plaatsen aandacht voor het onderwerp “Duurzame Mobiliteit”. Zo organiseert Stadsgewest Haaglanden weer de jaarlijkse Schoolbrengdag en vinden er in Drechtsteden allerlei activiteiten plaats. Seef heeft een oproep: Doe ook mee en geef het door, bijvoorbeeld met deze e-card.

Project VOMOL van start

Op 27 september geeft gedeputeerde Ingrid de Bondt in Ouddorp het startschot voor het project “VOMOL” (Veilig Omgaan met Opvallend Landbouwverkeer) tijdens de verkeersveiligheidsdag van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Nieuwe sticker “Deze fiets is Veilig”

Het wordt geleidelijk al merkbaar: de dagen worden korter. Tijd om een fietscontrole te plannen! Fietsen in orde? Gebruik de nieuwe Seef stickers, nu te bestellen via het bestelformulier.

Campagnenieuws

Op 16 september a.s. start de landelijke campagne “Aandacht op de weg”. Op de site staan twee games waarmee ook leerlingen in de bovenbouw al kunnen ervaren hoe moeilijk het is op het verkeer te letten als je met je aandacht bij je telefoon of muziekspeler bent.

Game: Bellen op de fiets...
Game: Muziek luister in het verkeer...

Labelnieuws

De commissie heeft op 11 september weer aan 12 scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Maar liefst tien daarvan zijn nieuwe scholen.

Mijn Seef

De werking van Mijn Seef is uitgebreid: scholen, gemeenten, verkeersleerkrachten en projectleiders krijgen automatisch via e-mail bericht bij bepaalde stappen in de labelprocedure, bijvoorbeeld als een labelaanvraag is gestart en als de commissie een school het label heeft toegekend.

SCHOOL op SEEF op Twitter

Dagelijks SCHOOL op SEEF nieuws - van materialen en acties van het ROV-ZH tot en met activiteiten op scholen- delen we via het twitteraccount: @schoolopseef Volg ons!

Iets te melden of te vragen?

Heeft u tips of een leuke voorbeeldactie voor collega's of voor SCHOOL op SEEF? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van SCHOOL op SEEF of over verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het algemeen? Laat het ons hier weten.

De SCHOOL op SEEF banner op uw site?

Wilt u de banner van de site op de uwe plaatsen? Download hem hier.

Reageren | Proclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Schoolopseef.nl is een website van het ROV-ZH Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland: ROVZH.nl.


Als de nieuwsbrief OK is, klik dan hier!