www.schoolopseef.nl
  SCHOOL op SEEF
Het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
  Digitaal schoolbord
Op schoolopseef.nl staan toepassingen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik op een digitaal schoolbord. Daarnaast vindt u er handige illustraties, films andere tools, waarmee u op een snelle manier verkeers-
onderwijs op het digibord brengt!
  Verkeerslessen
  en projecten
Voor u overzichtelijk bij elkaar gezet: producten die u kunnen helpen bij de (praktische) invulling van de verkeerslessen op school.
  Reacties?
Stuur uw reacties naar info@schoolopseef.nl

Afmelden?
Klik op afmelden als u de nieuwsflits niet meer wenst te ontvangen.

Alles over veilig verkeer en verkeerseducatie

Allereerst: een SEEF nieuw schooljaar!
Vanuit SCHOOL op SEEF wensen we alle leerlingen, opvoeders en leerkrachten een mooi en veilig nieuw schooljaar toe. U kunt ook dit jaar weer een beroep doen op het ROV-ZH voor ondersteuning om hier met uw school aan te werken.

Verkeerskalender 2011-2012
Deze week ontvangen de Zuid-Hollandse scholen de SCHOOL op SEEF verkeerskalender 2011-2012. Nieuw in deze kalender: goed-foutsituaties, twee werkbladen en tips voor opvoeders bij iedere maand. Kijk hier om de verkeerskalender en de digitale vertelplaat van september online te bekijken.

Campagnenieuws
De start van het schooljaar is gepaard gegaan met de aftrap van enkele verkeersveiligheidscampagnes.
Op maandagavond 22 augustus heeft de Graafstroomse wethouder Erik Jonker in Lexmond de aftrap gegeven voor de campagne “De scholen zijn weer begonnen” in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Lees meer.
Veilig Verkeer Nederland biedt vijf tips voor ouders om te bevorderen, dat hun kinderen veilig naar school fietsen.

Prijsvraag Nieuwsbrief

Weet u het nog, de SCHOOL op SEEF verkeersnieuwsbrief voor de bovenbouw van mei 2011? Leerlingen kunnen een excursie naar de politie winnen met het insturen van presentatie, poster, filmpje o.i.d. over onderwerpen uit de nieuwsbrief. De termijn voor het inzenden van ideeën voor de prijsvraag loopt nog tot 1 september a.s.

Materialen Verkeerskunsten
De eerste zestig materialensets voor Verkeerskunsten zijn geleverd aan scholen in de regio Midden-Holland en de voormalige Rijnstreek. De eerste reacties zijn zeer positief.

Europese Mobiliteitsweek
Van 12 tot en met 18 september a.s. vindt de Europese Mobiliteitsweek 2011 plaats.

Lees hier meer over de actie Groene Voetstappen, die hier onderdeel van is.
Doel van deze actie is te bevorderen, dat kinderen lopend of fietsend naar school komen.
Award voor Trammenland
De digitale module Trammenland heeft de Comenius Edu Media Award gewonnen. Het Duitse genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) looft deze Europese prijs jaarlijks uit voor innovatieve educatieve producten.

Volg SEEF op Twitter
Sinds kort is SEEF ook actief op de sociale media. Volg SCHOOL op SEEF op Twitter via @schoolopseef en twitter mee met #schoolopseef.

Leuk project? Tips of suggesties? Deel het met SCHOOL op SEEF!
Heeft u een interessant project uitgevoerd of in voorbereiding? Heeft u tips voor andere scholen of gemeenten? Laat het ons weten! Goede voorbeelden of suggesties plaatsen we op de site.

SCHOOL op SEEF banner
Voor op de website van uw school of organisatie: met 1 muisklik leidt u bezoekers naar hèt loket voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland!
Klik hier voor de inbouwcode van de SCHOOL op SEEF banner.