Schoolopseef.nl | Contact

Laatste SEEF Journaal: naar het Voortgezet Onderwijs

Bijna zomervakantie, en voor achtstegroepers betekent dit: voorbereiden op een nieuwe route naar school.
Met het SEEF-Journaal van deze maand kunt u het onderwerp in de klas introduceren. De themapagina geeft verdere lessuggesties.

Bijzondere gebeurtenissen op de verkeerskalender

Een juf in een bijzondere trouw-limousine: dat gebeurt niet alledag. Deze en meer bijzondere verkeerssituaties kunt u in de klas bespreken met de juniplaat van de verkeerskalender. Met ouderbrief natuurlijk!

Verkeersexamen fotowedstrijd: sluiting 30 juni a.s.

Mooie foto’s van het praktische verkeersexamen, de voorbereidende fietscontrole of een andere activiteit die met het verkeersexamen te maken had? Stuur die uiterlijk 30 juni a.s. in en maak kans op een uitstapje met de klas naar Beeld en Geluid in Hilversum!

Labelnieuws

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft –na enig nader onderzoek- aan alle aanvragende scholen uit de tweede labelronde van dit jaar het label toegekend. Onder hen was een groot aantal herlabelscholen èn de 15e labelschool in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de Eben-Haëzerschool in Langerak.

SEEF op het ROC...

In mei en juni hebben op het Da Vinci in Dordrecht studenten van de studie Onderwijsassistent een praktische cursus SCHOOL op SEEF gevolgd. We hopen dat, net als op het ROC Albeda in Rotterdam, dit vak 'verkeer' een vast onderdeel gaat worden op de opleiding.

...en op de Pabo

Eerstejaars Pabo-studenten van de Haagse Hogeschool  woonden op 29 mei het derde SCHOOL op SEEF event voor de Pabo bij. Locatie was dit jaar de Haagse Hogeschool. De studenten debatteerden onder leiding van TeamAlert en volgden gastlessen van verkeersleerkrachten. Zij brengen het geleerde in de praktijk op hun stagescholen.

Proef school-thuisroutemodule voor SCHOOL op SEEF

Deze maand organiseert het ROV-ZH met een aantal partners op basisscholen in Delft en Papendrecht een proef met het project “Moving Forward”. Tijdens dit project maken leerlingen met behulp van een app op de smartphone foto’s van knelpunten op de school-thuisroute.
Lees meer...

Jouw leerkracht, verkeers- of hulpouder de “Zomer-Bob”?

De zomer is begonnen, en dat betekent ook, dat de Zomer-Bob-campagne is gestart. Het doel van deze campagne is, dat ook strandgangers, bezoekers van prive-feestjes en festivals na dat bezoek nuchter achter het stuur stappen. Ken jij leerkrachten, verkeers- of hulpouders, die Zomer-Bob zijn? Meld hen voor 15 juli a.s. aan via info@schoolopseef.nl en zij dingen mee naar zo’n gaaf Bob-luchtbed!

 

Iets te melden of te vragen?

Heeft u tips of een leuke voorbeeldactie voor collega's of voor SCHOOL op SEEF? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van SCHOOL op SEEF of over verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het algemeen? Laat het ons hier weten.

De SCHOOL op SEEF banner op uw site?

Wilt u de banner van de site op de uwe plaatsen? Download hem hier.

Reageren | Proclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Schoolopseef.nl is een website van het ROV-ZH Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland: ROVZH.nl.