www.schoolopseef.nl
  SCHOOL op SEEF
Het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
  Digitaal schoolbord
Op schoolopseef.nl staan toepassingen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik op een digitaal schoolbord. Daarnaast vindt u er handige illustraties, films andere tools, waarmee u op een snelle manier verkeers-
onderwijs op het digibord brengt!
  Verkeerslessen
  en projecten
Voor u overzichtelijk bij elkaar gezet: producten die u kunnen helpen bij de (praktische) invulling van de verkeerslessen op school.
  Reacties?
Stuur uw reacties naar info@schoolopseef.nl

Afmelden?
Klik op afmelden als u de nieuwsflits niet meer wenst te ontvangen.

Alles over veilig verkeer en verkeerseducatie

Zeven verkeersveiligheidslabels toegekend
De certificeringscommissie heeft in het eerste kwartaal van dit jaar aan maar liefst zeven scholen het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel toegekend. Eén van hen, ’t Nokkenwiel in Alblasserdam, verdient het label zelfs al voor de tweede keer.

Theoretisch verkeersexamen 2012
Op donderdag 19 april a.s. nemen tienduizenden leerlingen deel aan het jaarlijkse theoretische verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Oefenen is mogelijk via de oefensite. Seef wenst alle deelnemers veel succes!

Praktisch verkeersexamen
In deze periode gaan ook veel leerlingen, vrijwilligers en begeleiders de weg op voor het praktische verkeersexamen. Natuurlijk met een goede en veilige fiets! Nog even de fiets checken voor het zover is? Dat kan hier met de vernieuwde werkbladen uit Verkeerskunsten. Fiets oké? Veel succes met het examen!

Mooie SCHOOL op SEEF clip op TV West
In de uitzending van Verkeer en Meer van 3 april geven verkeersleerkracht Marianne Pennings, leerkracht Jenny en leerling Jesse hun visie op het belang van de praktische verkeerslessen. Stadsgewest Haaglanden faciliteert de basisscholen maar liefst tot 2017 met de inzet van verkeersleerkrachten, die de lessen introduceren op de scholen, leerkrachten coachen bij de uitvoering en nazorg bieden.

Interactieve kalenderplaat april
Net als voor de vorige maanden is er ook voor april een interactieve plaat gemaakt bij het maandblad uit de SCHOOL op SEEF Verkeerskalender. Het thema van deze plaat is "Allerlei Verkeerssituaties".

Vernieuwde verkeerskalender
Met ingang van het nieuwe schooljaar biedt het ROV-ZH de scholen weer een interactieve verkeerskalender voor de groepen 1 tot en met 4. Ook voor de hogere groepen en voor ouders komen er interactieve toepassingen. De gedrukte verkeerskalender blijft waarschijnlijk voor scholen in en buiten Zuid-Holland te bestellen tegen kost- en verzendprijs. De vernieuwingen zijn mede mogelijk dankzij de support van de provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Drenthe en Flevoland.

Meedenken over de vernieuwde Verkeerskalender?
ROV-ZH wil met alle SCHOOL op SEEF producten aansluiten bij de wensen van de gebruikers. Voor de nieuwe verkeerskalender richten we daarom een gebruikerspanel voor (digitale) consultatie over idee en uitwerkingen. Bent of kent u een leerkracht of (verkeers) ouder en wilt u meedenken? Aanmeldingen voor het panel zijn welkom via info@schoolopseef.nl. Panelleden ontvangen na afloop een cadeaubon.

Bestelinformatie Materialenset Verkeerskunsten
De levering van de materialenset bij Verkeerskunsten is overgedragen aan Breedactief in Den Haag. Scholen, die een materialenset willen bestellen kunnen dat doen via info@breedactief.nl. Neem voor vragen over subsidiemogelijkheden contact op met de projectleiders SCHOOL op SEEF in de regio's.

SCHOOL op SEEF 3.0 op het NVVC
Het vernieuwde SCHOOL op SEEF komt aan de orde tijdens de discussiesessie Verkeerseducatie op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2012. Dit vindt plaats op 19 april a.s. in het WTC te Rotterdam. Meer informatie of aanmelden? Klik hier.

SCHOOL op SEEF 3.0: TOP en regiodagen
Op 29 augustus a.s. organiseert ROV-ZH de SCHOOL op SEEF 3.0 TOP over het vernieuwde programma. Daarna volgen SCHOOL op SEEF 3.0 themabijeenkomsten in de regio’s. Meer weten? Meedenken? Laat het weten via info@schoolopseef.nl

Campagnenieuws
Sinds 19 maart draait de verkeersveiligheidscampagne “Hou je aan de snelheidslimiet” in het gehele land. Posters en folders zijn nog te bestellen via info@schoolopseef.nl


Volg ons op twitter @schoolopseef en @rovzh


Leuk project? Tips of suggesties? Deel het met SCHOOL op SEEF!
Heeft u een interessant project uitgevoerd of in voorbereiding? Heeft u tips voor andere scholen of gemeenten? Laat het ons weten! Goede voorbeelden of suggesties plaatsen we op de site.

SCHOOL op SEEF banner
SCHOOL op SEEF - Website over veilig verkeer en verkeerseducatie Voor op de website van uw school of organisatie: met 1 muisklik leidt u bezoekers naar hčt loket voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland!
Klik hier voor de inbouwcode van de SCHOOL op SEEF banner.