www.schoolopseef.nl
  SCHOOL op SEEF
Het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
  Digitaal schoolbord
Op schoolopseef.nl staan toepassingen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik op een digitaal schoolbord. Daarnaast vindt u er handige illustraties, films andere tools, waarmee u op een snelle manier verkeers-
onderwijs op het digibord brengt!
  Verkeerslessen
  en projecten
Voor u overzichtelijk bij elkaar gezet: producten die u kunnen helpen bij de (praktische) invulling van de verkeerslessen op school.
  Reacties?
Stuur uw reacties naar info@schoolopseef.nl

Afmelden?
Klik op afmelden als u de nieuwsflits niet meer wenst te ontvangen.

Alles over veilig verkeer en verkeerseducatie

Campagne Veilig Achterop start
Maandag 18 april start de campagne "Veilig Achterop" van Stichting Consument en Veiligheid. Doel van de campagne is opvoeders bewust te maken van het risico van spaakbeknelling achterop de fiets.
Kijk hier voor meer informatie en voor het bestellen van een gratis voorlichtingspakket. Klik hier voor de folder over het onderwerp.

Verkeersexamens 2011; stuur uw impressies!
Duizenden leerlingen hebben op donderdag 14 april jl. meegedaan aan het 59e theoretische verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. In deze periode vinden in veel gemeenten ook de praktische examens plaats. Heeft u foto’s of filmpjes van de examens rond uw school, stuur ze naar info@schoolopseef.nl voor plaatsing op de site.

Nieuw digitaal SCHOOL op SEEF materiaal
Elke maand meer SCHOOL op SEEF voor op het digitale schoolbord. Met medewerking van politie Rotterdam-Rijnmond hebben onze filmers een mooi filmpje kunnen maken over veilig gedrag in de buurt hulpdienstvoertuigen met sirene en zwaailicht. Deze en meer toepassingen bij de interactieve verkeerskalenderplaat van april.

Lesweek Slim en Zuinig
In de week van 11 tot 15 april vond op de Prins Mauritsschool in Rijswijk de themaweek "Slim en Veilig op Weg" plaats, een lesweek naar het idee van de broers Yannick en Alexander Kamerling, leerlingen van de school. Een mooi voorbeeld van hoe bewust leren omgaan met duurzame mobiliteit en veilig leren fietsen kunnen samengaan!
Lees hier het artikel.

Labelteller
Sinds de commissievergadering van februari jl. mogen 45 scholen het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF voeren, twee daarvan zelfs al voor de tweede periode. Nieuwe aanvragen zijn binnen.

Loesje
De mysterieuze bedenkster van posterteksten-met-een-knipoog heeft zich weer over de problematiek van het autogebruik in de schoolspits gebogen met dit resultaat. De poster is te downloaden of als e-card te sturen vanaf de website van Loesje.

Materialentas bij Verkeerskunsten
Scholen en verkeersleerkrachten kunnen in het nieuwe schooljaar aan de slag met de nieuwe materialentas. Klik hier voor een impressie van de materialen.

Leuk project? Tips of suggesties? Deel het met SCHOOL op SEEF!
Heeft u een interessant project uitgevoerd of in voorbereiding? Heeft u tips voor andere scholen of gemeenten? Laat het ons weten! Goede voorbeelden of suggesties plaatsen we op de site.

SCHOOL op SEEF banner
Voor op de website van uw school of organisatie: met 1 muisklik leidt u bezoekers naar hèt loket voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland!
Klik hier voor de inbouwcode van de SCHOOL op SEEF banner.