Schoolopseef.nl | Contact

Verkeerskalender maart: “In de wijk” en de snelheid van auto’s

Deze maand staat de wijk centraal op de digitale verkeerskalenderplaat. Waar speel je, en hoe houd je rekening met -te- snel rijdende automobilisten? Met een film over oversteken tussen geparkeerde auto’s, spelletjes en de gebruikelijke ouderbrief.

Campagnenieuws

Op 24 maart start de campagne “Hou je aan de snelheidslimiet”. Vaak zijn automobilsten zich er niet van bewust, dat ze te snel rijden. De campagne beoogt dit bewustzijn te bevorderen en vraagt mensen “een snelheidsweter” te worden door vaker op de snelheidsmeter te kijken.
Flyers en posters voor de campagne zijn te bestellen via rovinfo@pzh.nl

Verkeersexamen-app

Veilig Verkeer Nederland heeft onlangs een app gelanceerd waarmee kinderen en ouders zich kunnen voorbereiden op het praktische verkeersexamen. Met de app kun je onder andere je fiets checken en samen met je ouders je routes naar school en andere bestemmingen bespreken. De app is beschikbaar voor Apple- en Android toestellen.

Data Verkeersexamens 2014

Het theorietisch verkeersexamen wordt dit jaar afgenomen op 10 april. De data voor de praktische verkeersexamens verschillen per gemeente.

Seef met carnaval

Elk jaar maakt verkeersouder en verkeersbrigadier Christel Steyvers van de Floris Radewijnszschool in Leerdam iets bijzonders van haar enthousiaste inzet voor verkeersveiligheid bij de school. Tijdens carnaval is ze (bijna) onherkenbaar. Leuk én veilig!

Bestellen materialen na verhuizing ROV-ZH

Het ROV-ZH is verhuisd, en dit heeft gevolgen voor de bestelprocedure van materialen: houd rekening met een langere bestel- en levertijd!

SCHOOL op SEEF op PABO en ROC

Ook dit jaar zijn we weer actief in het middelbare en hogere beroepsonderwijs: meerdere Hogescholen en ROC’s bieden modules “SCHOOL op SEEF” tijdens de opleiding tot leerkracht of onderwijsassistent. Op 13 mei a.s. is er in het Provinciehuis een uniek SCHOOL op SEEF Event voor Pabo studenen.

RVV-boekje

Onlangs is de hernieuwde versie van het boekje “Verkeersregels en Verkeerstekens. RVV 1990” uitgekomen. In het boekje worden de verkeersregels en -tekens in toegankelijk Nederlands toegelicht. Het boekje is te bestellen via het bestelformulier.

Workshops SCHOOL op SEEF

Bent u leerkracht, schooldirecteur of -contactpersoon verkeer en wilt u meer weten over SCHOOL op SEEF en Verkeerskunsten? Volg de SCHOOL op SEEF workshops.

Nieuwsbericht over uw school op de site?

Ontvangt uw school het label of is er een project uitgevoerd dat past binnen SCHOOL op SEEF en interessant kan zijn voor anderen? Stuur uw impressie in tekst en foto’s naar info@schoolopseef.nl voor plaatsing op de site.

SCHOOL op SEEF op Twitter

Dagelijks SCHOOL op SEEF nieuws - van materialen en acties van het ROV-ZH tot en met activiteiten op scholen - delen we via het twitteraccount: @schoolopseef Volg ons!

De SCHOOL op SEEF banner op uw site?

Wilt u de banner van de site op de uwe plaatsen? Download hem hier.

Reageren | Proclaimer

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Schoolopseef.nl is een website van het ROV-ZH Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland: ROVZH.nl.