www.schoolopseef.nl
  SCHOOL op SEEF
Het programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland.
  Digitaal schoolbord
Op schoolopseef.nl staan toepassingen die specifiek gemaakt zijn voor gebruik op een digitaal schoolbord. Daarnaast vindt u er handige illustraties, films andere tools, waarmee u op een snelle manier verkeers-
onderwijs op het digibord brengt!
  Verkeerslessen
  en projecten
Voor u overzichtelijk bij elkaar gezet: producten die u kunnen helpen bij de (praktische) invulling van de verkeerslessen op school.
  Reacties?
Stuur uw reacties naar info@schoolopseef.nl

Afmelden?
Klik op afmelden als u de nieuwsflits niet meer wenst te ontvangen.

Alles over veilig verkeer en verkeerseducatie

Een "SEEF" nieuw jaar!
Allereerst wenst het ROV-ZH alle lezers van deze nieuwsflits een heel voorspoedig en verkeersveilig nieuw jaar toe. We hopen het Zuid-Hollandse verkeer ook dit jaar met elkaar weer veiliger te maken, zeker ook voor de leerlingen in het basisonderwijs!

Certificeringsmodule online
De digitale module waarmee scholen zich kunnen aanmelden voor het verkeersveiligheidslabel is vernieuwd. Aanmelden wordt hiermee eenvoudiger, evenals de communicatie met alle betrokken over de procedure; zo worden scholen, gemeenten, verkeersleerkrachten en anderen automatisch op de hoogte gehouden van de stappen in het certificeringsproces. Ook de criteria zijn iets aangescherpt.
Kijk hier voor de nieuwe gegevens.

De labelteller
Met de toekenning van het verkeersveiligheidlabel aan de ds. J. Polyanderschool en basisschool de Mondriaan in Dordrecht, De Dolfijn (2 vestigingen) in Zwijdrecht, Wakersduin in Noordwijk (uitreiking op 7 februari a.s.) en de Mariëngaarde in Gorichem (uitreiking op 28 januari a.s.) is het totaal aantal labelscholen in Zuid-Holland op 34 gekomen. Voor nog eens 6 scholen is een aanvraag binnen, en 2 scholen ontvangen een certificaat.

Prijswinnaars Verkeersnieuwsbrief "Vaardig in het Verkeer" bekend
De beste inzendingen voor de 2 prijsvragen uit de oktobernieuwsbrief voor de bovenbouw zijn volgens de jury gekomen Leony Schlingemann, leerling van de Verhoeff-Rollmanschool in Bodegraven en Tim Buis, leerling van Christelijke Basisschool Smitshoek in Barendrecht. Zij wonnen een SCHOOL op SEEF pakket.
Bekijk hier hun inzendingen.

Enquête werkbladen verkeerskalender
Deze maand kunt u nog deelnemen aan het onderzoek naar de gebruikservaringen en –wensen rond de werkbladen bij de verkeerskalender. Het ROV-ZH bepaalt aan de hand van de uitkomsten of en zo ja hoeveel werkbladen er voor de verkeerskalender 2011-2012 gemaakt worden, dus uw mening is belangrijk! Meldt u hier met een e-mailbericht om nog mee te doen aan het onderzoek en maak kans op een kadocheque!

Nieuwste digitale vertelplaat: verkeersborden, verkeerstekens en verkeersregels
De januariplaat van de verkeerskalender is weer beschikbaar als interactieve vertelplaat voor het digitale schoolbord. Er zijn deze maand weer vijf interactieve opdrachten.

Leuk project? Tips of suggesties? Deel het met SCHOOL op SEEF!
Heeft u een interessant project uitgevoerd of in voorbereiding? Heeft u tips voor andere scholen of gemeenten? Laat het ons weten! Goede voorbeelden of suggesties plaatsen we op de site.

SCHOOL op SEEF banner
Voor op de website van uw school of organisatie: met 1 muisklik leidt u bezoekers naar hèt loket voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan basisscholieren in Zuid-Holland!
Klik hier voor de inbouwcode van de SCHOOL op SEEF banner.