Andere projecten

Naast de door SCHOOL op SEEF aangeboden praktische en theoretische verkeerslessen kan een basisschool ook andere, aanvullende en ondersteunende activiteiten en projecten uitvoeren. Deze projecten worden veelal aangeboden door derden. Vaak worden ze gesubsidieerd door een regio of gemeente. Maar dit kan per regio of gemeente verschillen, informeer daarom bij uw gemeente .

De volgende projecten worden door SCHOOL op SEEF omarmd en vormen een goede aanvulling op het basismateriaal. Uitgangspunt blijft dat SCHOOL op SEEF streeft naar een structurele aanpak van verkeersveiligheid, daarom zijn deze aanvullende activiteiten geen doel op zich in de uitvoering, maar onderdeel van een groter geheel.

Het betreft:

Project Dode Hoek

Dit project wordt in veel regio's in Zuid-Holland gratis aangeboden aan scholen. De werkwijze varieert, dus vraag bij de projectleider in uw regio na hoe u dergelijke lessen kunt boeken.

Project "van 8 naar 1"

De overgang naar het Voortgezet Onderwijs betekent voor de meeste achtste groepers: fietsen over een langere route met onbekende en soms riskante verkeerssituaties. Voorbereiden kan dus geen kwaad! Dit project voorziet daarin. 

Schoolplein-Verkeersplein

Het verkeersplein kan op verschillende manieren worden gebruikt om er verkeerssituaties op na te bootsen en te oefenen. Daarbij kan vanzelfsprekend gebruik worden gemaakt van het materiaal bij Verkeerskunsten". Een andere optie is het min of meer duurzaam aanbrengen van belijning e.d. op het plein.

Streetwise

Bij de ANWB kan een project worden "gehuurd" waarbij de leerlingen uit verschillende groepen gedurende een dagdeel ervaringsgerichte lessen volgen.

Veilig leren Fietsen

Bij dit Haagse project oefenen kinderen verschillende vaardigheden op het plein met Verkeerskunsten en aanvullende materialen.

Projecten met betrekking tot de schoolomgeving en schoolhuisroute

Er is een aantal projecten van derden beschikbaar, die specifiek met de schoolomgeving en schoolhuisroutes te maken hebben. 

 

Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL)

Om meer te leren over de gevaren rondom grote landbouwvoertuigen is het project Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer ontwikkeld.

U bevindt zich hier: Home | Lesmateriaal | Andere projecten
U bevindt zich hier: Home | Lesmateriaal | Andere projecten