Dubbel labelfeest in Goeree-Overflakkee

Donderdag 29 november was het dubbel feest in de gemeente Goeree-Overflakkee. Wethouder Onderwijs en Mobiliteit en ambassadeur verkeersveiligheid Peter Feller, mocht aan maar liefst twee scholen het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel overhandigen.

Eben-Haëzerschool

Om 9:30 werd wethouder Feller welkom geheten In de vrolijk versierde hal van De Eben-Haëzerschool op het prachtige dorpje Goedereede-Havenhoofd. Directrice mevrouw Jos Koopman-Tanis vertelde hoe hard de leerkrachten en verkeersouders hadden gewerkt om het Verkeersveiligheidslabel weer te verdienen. Want ondanks dat het al de tweede keer is dat de school het label ontvangt, betekent dit niet dat je het zomaar cadeau krijgt. Met name de verkeerscoördinator mevrouw Josien Tanis – Grinwis en verkeersouders Klarinda Redert en Mariëlle Prins werden met een grote bos bloemen geprezen.
Daarna was het de beurt aan wethouder Feller om het label daadwerkelijk uit te reiken. Hij was zeer onder de indruk van het oefenen van de route naar het Voortgezet Onderwijs met het openbaar vervoer en de praktische verkeerslessen die door het hele dorp geen plaatsvinden waarbij de leerlingen ook van elkaar leren.

Foto1             foto2.2

Leerling en voorzitter van de leerlingenraad Luca Baks, nam het label van de wethouder in ontvangst. Maar ook enkele leerlingen vallen in de prijzen met de mooie verkeersborden welke zij in het Sinterklaasthema hebben gemaakt. Ondanks het wat mindere weer laten hierna enkele leerlingen van de onderbouw hun oversteekvaardigheden aan de wethouder zien terwijl bovenbouw leerlingen op de fiets het verkeer zijn.                

Het Kompas

Om 14:30 werd wethouder Feller opgewacht op CBS ‘Het Kompas’ in Stellendam door alle leerlingen warm welkom geheten met het lied ‘In ’t verkeer mag je niet dromen…’. Het was maar liefst de derde keer dat Het Kompas het Verkeersveiligheidslabel verdiend heeft. “Als gemeente kun je wel zebrapaden aanleggen en verkeersborden neerzetten, maar hoe we ons gedragen in het verkeer is nog veel belangrijker. Goeree-Overflakkee verkeersveilig houden is iets wat we samen moeten doen” aldus wethouder Feller.
Er stond een demonstratie op het schoolplein op de planning, maar gezien de weersomstandigheden werden de festiviteiten in de hal van de school voortgezet. Peter Feller testte de verkeerskennis van de leerlingen nog even met een quiz en zette de verkeersouders in het zonnetje met een grote bos bloemen.

foto3             foto4

Bijdrage: Ronald Wittenberg 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Dubbel labelfeest in Goeree-Overflakkee
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Dubbel labelfeest in Goeree-Overflakkee