Weer naar school!

Op 27 augustus beginnen de scholen in Zuid-Holland weer. Drukte tijdens de schoolspits, ouders onderweg met jonge kinderen, groepen fietsende scholieren.
Het vraagt extra aandacht van andere weggebruikers èn een actieve inzet van de ouders. Met allerlei acties wordt hier aandacht voor gevraagd.

Start “Wij gaan weer naar school” en oudertipflyers

WGWNS TrotterlogoMVD0 png

In de gemeenten Rotterdam, Rijswijk, Zoetermeer, Goeree-Overflakkee en Nissewaard begint de campagne “Wij gaan weer naar school”, met de bekende Dick Bruna borden. ROV-ZH en Tjinco bv hebben in samenwerking een ouderflyer laten maken met vijf tips voor ouders van jonge kinderen:

20180ROVZH tipsvoorouders voor 20180ROVZH tipsvoorouders achter
Deze flyer is te bestellen via het formulier op deze pagina. U kunt hem hier als pdf downloaden.
Meer oudertips staan op hier.

De campagne en de vijf tips van Veilig Verkeer Nederland

spandoek

In veel andere gemeenten in Zuid-Holland zijn de spandoeken en posters van “De Scholen Zijn Weer Begonnen” te vinden. De afgelopen week hebben de fietsersbond en VVN in de pers aandacht gevraagd voor de campagne met vijf tips voor ouders en medeweggebruikers. U vindt het artikel hier.

Lopend of fietsend naar school en de Schoolbrengdag

poster schoolbrengdag 2018
Een van de belangrijkste tips van zowel de ROV-ZH als VVN is: ga lopend of fietsend naar school. Het belang van zelfstandig verkeerservaring opdoen kan nauwelijks worden overschat: door de ervaring leren kinderen de motorische vaardigheden toe te passen in het verkeer en ook te anticiperen en reageren op andere weggebruikers. Dit is de belangrijkste reden om ook dit jaar weer een Schoolbrengdag te houden. Naast de voordelen voor de gezondheid, het milieu en het plezier, natuurlijk!

Alle scholen zijn van harte uitgenodigd mee te doen: op naar een voor een dag autovrije schoolomgeving!
Meer lezen en aanmelden.

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Weer naar school!
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Weer naar school!