Praktisch verkeersexamen gemeente Papendrecht

Op maandag 15 mei gaf wethouder Marco Hoogland het startsein voor het praktisch verkeersexamen in de gemeente Papendrecht. In het totaal namen 352 leerlingen van 12 scholen aan het examen deel. Op de controleposten zaten 18 ouders van de deelnemende scholen de leerlingen op 50 verschillende vaardigheden te controleren.

Langs de route hingen 43 routepijlen, maar gelukkig hadden de meeste leerlingen met school of met hun ouders de route al geoefend. Eén leerling had de route voorafgaand aan het examen maar liefst zeven keer gefietst. Het samen met uw kind oefenen in het verkeer is niet alleen belangrijk als voorbereiding voor het verkeersexamen. De verkeersregels kan uw kind uit een boekje leren, maar het goed toepassen van de regels leert uw kind alleen in de praktijk. Voor het leren beoordelen van verkeerssituaties hebben kinderen veel ervaring nodig. Daarom is het belangrijk al op jonge leeftijd te beginnen met oefenen en het geven van het goede voorbeeld.

Samen hebben de leerlingen tijdens het verkeersexamen maar liefst 2.399 kilometer gefietst, maar een nog belangrijker cijfer: 347 leerlingen (98,5%) van de leerlingen is geslaagd voor het praktisch verkeersexamen. Eén leerling in de gemeente Papendrecht heeft zowel het schriftelijk als het praktisch verkeersexamen met nul fout volbracht!

Het verkeersexamen is een initiatief van de scholen zelf en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Papendrecht, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden en SCHOOL op SEEF. Gezamenlijk maken zij hiermee een punt van nul verkeersslachtoffers. Doe ook mee!

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Praktisch verkeersexamen gemeente Papendrecht
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Praktisch verkeersexamen gemeente Papendrecht