Impressie netwerkbijeenkomst Ouderbetrokkenheid

Op 14 december kwamen zo'n twintig SCHOOL op SEEF verkeersleerkrachten en medewerkers van VVN in het Haagse Humanity House bijeen om kennis en ideeën uit te wisselen over het betrekken van ouders bij verkeersveiligheid.

Landelijke kennis en ontwikkelingen

 Bert voor groep

De bijeenkomst startte met een College Tour, waarbij Bert Pol (oprichter en partner van Tabula Rasa) te gast was. Hij deelde de inzichten uit het recente onderzoek van het bureau naar de mogelijkheden om ouders te betrekken bij verkeersveiligheid. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van acht ROV's en regio's. De essentie van de resultaten uit het onderzoek is, dat ouders ervan overtuigd zijn het al goed te doen, dus ook niet open staan voor boodschappen over het versterken van hun inzet. 

Sandra van Baars

Vervolgens was het woord aan Sandra van Baars, landelijk projectleider Ouderbetrokkenheid bij VVN. Ze presenteerde de resultaten van een recent VVN-onderzoek naar ouderbetrokkenheid en een aantal andere actuele ontwikkelingen en producten.  

Best practices in Zuid-Holland

Na deze landelijke input was het woord achtereenvolgens aan drie verkeersleerkrachten, die in Zuid-Holland een schat aan bruikbare ervaringen hebben opgedaan.

MariannePennings  

Marianne Pennings stond in haar presentatie “projecten van verkeersouders” stil bij het werven van verkeersouders. Ook lichtte zij een aantal ludieke voorbeelden en informatiebronnen toe. Concreet ging het vooral om hulp bij de praktische verkeerslessen. 

 ronald

Ronald Wittenberg schetste vooral een aantal voorbeelden van actviteiten die tot meer ouderbetrokkenheid kunnen leiden. 

LauraVerbruggen

Laura Verbruggen liet tot slot zien welke leuke actie op de Julianaschool in Zwijndrecht heeft geleid tot structurele betrokkenheid van ouders. 

Het verslag van de bijeenkomst en downloads van de presentaties

Het complete verslag van de bijeenkomst is hier te downloaden.

De onderzoek van Tabula Rasa wordt binnenkort gepubliceerd.
De presentatie van Sandra van Baars is hier te downloaden.
De presentatie van Marianne Pennings is hier te downloaden. 
De presentatie van Ronald Wittenberg is hier te downloaden.
De presentatie van Laura Verbruggen is hier te downloaden.

 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Impressie netwerkbijeenkomst Ouderbetrokkenheid
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Impressie netwerkbijeenkomst Ouderbetrokkenheid