Themaweek "Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers"

Van 16 tot en met 23 september is de eerste themaweek "Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers" in Zuid-Holland. De themaweek is de start van de campagne met dezelfde naam.

Met de campagne willen de initiatiefnemers ROV-ZH, provincie Zuid-Holland en Metropoolregio Rotterdam Den Haag zoveel mogelijk organisaties, bedrijven, scholen en individuele weggebruikers oproepen om er in hun werk en eigen weggedrag het hunne aan te doen dat er in ons gebied geen verkeersongelukken plaatsvinden.

SCHOOL op SEEF in de themaweek

In de themaweek zijn er allerlei SCHOOL op SEEF ativiteiten, die passen onder de vlag van Maak een Punt van Nul verkeersslachtoffers. Zo zijn er diverse labeluitreikingen gepland, wordt aan de eerste school in Zuid-Holland voor de vijfde keer het label uitgereikt. Ook vindt op Goeree-Overflakkee de Verkeersveiligheidsdag voor 6e-8e groepers plaats en wordt de 16e SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag georganiseerd.

SCHOOL op SEEF onderdeel van Maak een Punt van Nul

De nieuw campagne en SCHOOL op SEEF hebben natuurlijk veel met elkaar te maken. Het motto "Maak een punt van nul verkeersslachtoffers" wordt de rode draad door alle bestaande activiteiten en programma's van ROV-ZH en zijn partners. SCHOOL op SEEF wordt dus onderdeel van dit nieuwe offensief. Logisch, want alles wat we doen binnen SCHOOL op SEEF is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen slachtoffers vallen. Door leerlingen in de basisschool periode de vaardigheden aan te leren om veilig op weg te gaan en hen klaar te stomen voor zelfredzaam en veilig verkeersgedrag na de overgang naar het voortgezet onderwijs en verder. 
De campagne zal er de komende tijd wel toe leiden, dat naast scholen juist ook ouders binnen SCHOOL op SEEF meer zullen worden aangesproken. Zij spelen natuurlijk een heel belangrijke rol!

 

Meer weten? Meedoen?

De actiesite www.maakeenpuntvannul.nl en de facebookpagina voor de campagne zijn beschikbaar. Daar vindt u mogelijkheden om mee te doen. 
U kunt ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. meer informatie vragen.

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Themaweek "Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers"
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Themaweek "Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers"