Verkeersexamens in Nissewaard

Verspreid over 5 dagen hebben ruim 630 leerlingen uit de gemeente Nissewaard deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen.

Nissewaard.I

Er deden leerlingen mee van 26 scholen uit Spijkenisse, Geervliet, Heenvliet, Oudenhoorn en Zuidland. De routes van het verkeersexamen voeren zoveel mogelijk langs alle scholen. Zo fietsen de leerlingen zowel in hun eigen school- en leefomgeving als in voor hen minder bekend terrein.

Op een aantal punten langs de route beoordeelden ouders de vaardigheden van de leerlingen. Zaken waar onder andere op gelet werd zijn: over de schouder kijken en richting aangeven, het goed rechts fietsen, maximaal met twee naast elkaar fietsen en natuurlijk het goed toepassen van de verkeersregels. Vooraf kregen ouders en leerlingen de mogelijkheid om de route, onder andere aan de hand van een speciale website, te oefenen zodat het voor de leerlingen tijdens hun examen geen speurtocht is, maar zij hun aandacht bij het verkeer kunnen houden.
En blijkbaar deden de leerlingen dit goed, want 98% van de leerlingen is geslaagd voor het praktisch verkeersexamen.

Wethouder Christel Mourik gaf het startschot voor het examen en Roel van Deursen maakte er een videoverslag van.

De organisatie van het praktisch verkeersexamen is mogelijk gemaakt door de gemeente Nissewaard, de schoolbesturen, de MRDH en SCHOOL op SEEF, het verkeerseducatieprogramma van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH). Samen werken zij onder de noemer ‘Maak van de nul een punt’ aan de missie “Iedereen in Nissewaard elke dag weer veilig thuis”.

Bijdrage: Ronald WIttenberg

 

 

 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Verkeersexamens in Nissewaard
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Verkeersexamens in Nissewaard