Tweeduizend jonge Rotterdammers aan het praktische verkeersexamen

Op dinsdag 23 mei gaf de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans in de hangar van Rotterdam The Hague Airport het startsein voor de eerste praktische verkeersexamens in de stad.

20170523 untitled shoot 0523080637 3281 20170523 untitled shoot 0523081330 3315

De kinderen uit groep 7 van de basisscholen hadden in de voorafgaande maanden geoefend en gefietst om vandaag dat felbegeerde diploma in de wacht te slepen. Vanaf de startlocatie in een hangar van Rotterdam Airport zijn de hele dag scholen vertrokken. Wethouder Eerdmans: “De kinderen waren wel wat zenuwachtig. Gelukkig zijn ze allemaal goed van start gegaan om hun examen te halen. Belangrijk, want zo zijn deze kinderen beter voorbereid op het veilig deelnemen aan het verkeer.”

Vaardigheden in het verkeer
Na een ronde op het behendigheidsparcours en de controle van hun fiets reden de kinderen een route door Overschie van ongeveer 30 minuten. Op ruim 14 punten werden ze gecontroleerd op hun vaardigheden in het verkeer, waarbij bijvoorbeeld werd opgelet of de kinderen goed uitkijken en hun hand uitsteken voor het maken van een bocht. 

Veiliger
Het evenement kreeg bijzondere support van de maatschappelijke businessclub Rotterdammers 4 Rotterdammers (R4R). R4R en de gemeente Rotterdam willen met dit examen een impuls geven aan de verkeersveiligheid in de stad. Het terug brengen van het aantal ongevallen onder scholieren is een belangrijke doelstelling. Bij dit examen op de fiets brengen de kinderen in de praktijk wat ze hebben geleerd tijdens de verkeerslessen op school. Het verkeersexamen komt in Rotterdam steeds minder voor, omdat de organisatie veel tijd kost en scholen prioriteit moeten geven aan rekenen en taal. Sinds dit jaar bieden gemeente en R4R dit examen gratis aan aan alle basisscholen en nemen hen de organisatie uit handen.

Ook in 2018
De ruim 70 ondernemers van R4R, die het verkeersexamen mede financieel hebben ondersteund, waren vandaag ook aanwezig om de scholen uit te zwaaien. R4R en de gemeente Rotterdam slaan de handen ineen om ook in 2018 het fietsexamen weer mogelijk te maken. In 2017 hebben in totaal ruim 2.000 leerlingen verspreid over zes weken de examenroute afgelegd.


U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Tweeduizend jonge Rotterdammers aan het praktische verkeersexamen
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Tweeduizend jonge Rotterdammers aan het praktische verkeersexamen