Praktische verkeersexamens 2017 in Sliedrecht

Op donderdag 6 april is in Sliedrecht het VVN Praktisch Verkeersexamen afgenomen. Leerlingen van CBS Oranje Nassau, Johannes Calvijnschool, OBS De Wilgen, De Anne de Vriesschool en de Roald Dahl namen deel aan het verkeersexamen op de fiets.

IMG 1106 we staan te popelen.liggend

De start vond plaats bij de sportvelden en het gebouw van de korfbalvereniging, ter beschikking gesteld door S.K.C. Merwede. Wethouder Aldrik Dijkstra vertelde de leerlingen over het belang van de verkeersregels en het verkeersexamen en wenste de leerlingen veel succes toe. Hij gaf het officiële startsein door een lint door te knippen.
In totaal deden 177 leerlingen mee. De meesten hadden de route vooraf geoefend en gelukkig zijn alle kinderen geslaagd.

IMG 1089 IMG 1096

Hulp
Dankzij de inzet van velen was het examen een succes. Er waren bijna 40 ouders die ’s morgens en ’s middags op de controleposten observeerden of de kinderen alle verrichtingen juist uitvoerden. De Gemeente Sliedrecht zorgde voor de bewegwijzering. Tevens waren de wijkagenten Klaas Blokland en Simon Stremler aanwezig om vooraf de route te checken. Twee vrijwilligers van de Fietsersbond Drechtsteden zorgden voor de fietscontrole. Zij checkten de remmen, zadelhoogte, bandenspanning en de bel. Ondanks de recente fietscontroles, moest er bij een aantal fietsen iets worden aangepast of hersteld. Dankzij hen fietsten alle kinderen op een veilige fiets. En de gehele dag waren de dames Treffers en Schaddelee aanwezig als hulppost van de EHBO Sliedrecht.

Enthousiaste gemeenschap
De organisatoren van het praktisch verkeersexamen Astrid Benschop van Veilig Verkeer Nederland en Tineke Doedens verkeersleerkracht Regio Drechtsteden ervaren ieder jaar weer erg veel steun van de Sliedrechtse gemeenschap voor dit evenement. Het is een plezier om het examen hier te organiseren.
We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: zorgen, dat onze kinderen zich veilig in het verkeer kunnen bewegen.

 Bijdrage: Tineke Doedens

 

 

 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Praktische verkeersexamens 2017 in Sliedrecht
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Praktische verkeersexamens 2017 in Sliedrecht