Labelfeest op OBS De Molenvliet

Donderdag 9 maart reikte Peter Feller als kersverse wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Goeree-Overflakkee, het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel uit aan OBS De Molenvliet in Stad aan het Haringvliet. De school heeft het label met het maximale aantal van 21 punten behaald en dat was reden voor een feestje.

Molenvliet.II

Voordat de officiële overhandiging van het verkeersveiligheidslabel plaatsvond gingen eerst de 37 leerlingen die op de school zitten, hun fiets of step mooi versieren. De wethouder mocht drie fietsen – één uit elke bouw – kiezen welke hij het mooist versierd vond. Deze leerlingen kregen een leuke prijs. Voor de heer Feller, die over veel moeilijke vraagstukken moet beslissen, was het maken van een keuze wel één van de moeilijkste beslissingen die hij tot nu toe als wethouder had moeten maken. Maar uiteindelijk waren Aurea Zegwaard (uit groep 1/2), Lars Meeusen (uit groep 3/4/5) en Anniek Pothof (uit groep 6/7/8) de winnaars die met de prijs naar huis gingen.
De andere leerlingen gingen overigens ook niet met lege handen naar huis, ze kregen allemaal een mooie SCHOOL op SEEF sleutelhanger, pen en rugtasje. En alle magen waren gevuld met een lekker stuk SCHOOL op SEEF taart.

 Molenvliet.III

Daarna was het de hoogste tijd voor de uitreiking van het verkeersveiligheidslabel. Wethouder Feller overhandigde, in bijzijn van enkele ouders, het label aan Wilma van der Heiden als directeur van de school en Andrea van Helden als SCHOOL op SEEF contactpersoon.

Het juryrapport vermeldde de volgende ‘cijfers’:
Organisatie: 2 punten
Theoretische en praktische verkeerslessen: 5 punten
Communicatie ouders: 5 punten
Schoolomgeving en schoolroutes: 7 punten
Extra activiteiten: 2 punten
Hiermee heeft de school dus het maximale aantal van 21 punten behaald en laat zien dat je ook als kleine dorpsschool je goed kunt inzetten voor de verkeersveiligheid van de leerlingen.

 Bijdrage: Ronald WIttenberg

 

 

 

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Labelfeest op OBS De Molenvliet
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws | Labelfeest op OBS De Molenvliet