Nieuws

SCHOOL op SEEF en de Coronacrisis

Nu de schooldeuren in elk geval tot en met 6 april zijn gesloten, zullen de School op SEEF verkeerslessen en ook de VVN-verkeersexamens niet doorgaan. Een aantal verkeersleerkrachten is voor hun scholen druk bezig met alternatieve verkeerslessen in de schoolomgeving. 

Opnieuw 8 scholen gelabeld. Kentalis de Voorde/Plataan voor de eerste maal

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft deze week weer aan 8 scholen (9 locaties) het verkeersveiligheidslabel toegekend. Kentalis de Voorde/Plataan uit Zoetermeer is een nieuwe SCHOOL op SEEF school.

21 labels toegekend, waarvan 11 in Oud-Beijerland

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft in december 2019 weer aan 21 scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Aan twee SBO scholen voor de eerste keer (SBO Kameleon en SBO Avontuur) en in Oud-Beijerland zijn elf scholen herlabeld.

Het gaat om:

CBS Ackerweide (Pijnacker-Nootdorp)
SBO Avontuur (Den Haag) 1ste label
De Lisbloem (Lisse)
RK basisschool St Willibrord (Lisse)
SBO Kameleon (Papendrecht) 1ste label
KBS Mariëngaarde (Gorinchem)
OBS de Driemaster - Tonneband (Hardinxveld-Giessendam)
OBS de Driemaster - Pietersweer (Hardinxveld-Giessendam)
OBS ’t Kraaienest (Piershil)
Montessorischool (Noordwijk)
Zevensprong (Oud-Beijerland)
Zevensprong Noord (Oud-Beijerland)
OBS de Klinker (Oud-Beijerland)
Willibrordus (Oud-Beijerland)
De Ark (Oud-Beijerland)
Eben Haëzerschool (Oud-Beijerland)
Hoeksteen (Oud-Beijerland)
Tandem (Oud-Beijerland)
Kriekenhof (Oud-Beijerland)
CBS Sabina van Egmond – Poortwijk (Oud-Beijerland)
CBS Sabina van Egmond – Croonenburgh (Oud-Beijerland)

ROV-ZH feliciteert alle scholen van harte met deze mooie prestatie!

Opnieuw elf scholen gelabeld, OBS DE Boomgaard voor de 5e maal

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft deze week weer aan elf scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Aan een ervan (OBS De Boomgaard uit Numansdorp, Hoeksche Waard) zelfs al voor de 5e maal. 

Schoolbrengweek 2019 in Zoetermeer

Tijdens de Schoobrengweek worden ouders en basisschoolleerlingen opgeroepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu en verkeersvaardigheid. Op 2 september zijn de scholen weer begonnen en het is meteen een stuk drukker op straat. Sommige kinderen gaan voor het eerst zelfstandig naar school, anderen moeten misschien nog wennen aan de route naar hun nieuwe school of aan het fietsen in een groep. Wethouder Marc Rosier (Verkeer en Verkeersveiligheid) roept alle overige verkeersdeelnemers dan ook op om extra aandacht en geduld te hebben voor deze kwetsbare groep.

De wethouder was op maandag 16 september op IKC De Baanbreker in Zoetermeer voor de start van de Schoolbrengweek. Er zijn kaartjes met duimpjes uitgereikt aan ouders en leerlingen die lopend of op de fiets naar school kwamen. Er is met een spandoek tevens aandacht gevraagd voor het motto: “Maak een Punt van Nul verkeersslachtoffers”, want iedereen moet veilig thuis kunnen komen.

Meer informatie over de schoolbrengweek vindt u hier

Label voor de Gomarusschool

Op 10 juli heeft wethouder Willem Joosten het verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan de Gomarusschool in Leiderdorp.

Veertien labels toegekend, IKC Het Palet al voor vijfde maal gelabeld!

Deze week heeft de SCHOOL op SEEF labelcommissie weer aan veertien scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Een ervan (IKC Het Palet uit Alblasserdam) zelfs al voor de 5e maal. En maar lieft acht scholen behaalde het maximum aantal punten.

Verkeerskunsten op Aruba

Pilot Veilig Leren Fietsen

Een deel van de leerlingen in het Arubaanse basisonderwijs kan niet fietsen of is onvoldoende fietsvaardig. In de maand mei is, als onderdeel van een pilot verkeersonderwijs, op de Pius X school en het Collegio Santa Filomena op Aruba de module fietsvaardigheid van het Haagse project Veilig Leren Fietsen (VLF) geïntroduceerd. Deze introductie, waarbij (voorlopig) leerlingen uit groep 3 en 4 onder schooltijd leren fietsen en/of hun fietsvaardigheid vergroten, heeft als doel leerlingen toe te leiden naar een succesvolle deelname aan een praktisch verkeersexamen, zodat ze uiteindelijk goed voorbereid en veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Parallel aan de introductielessen fietsvaardigheid op de pilotscholen, is op het Instituto Pedagogico Arubano (IPA) een studiedag georganiseerd voor studenten en docenten van IPA Movecion Y Salud (lerarenopleiding). Minister van onderwijs Dhr. Lampe gaf tijdens deze bijeenkomst aan waarom hij het belangrijk vindt dat basisscholen aan de slag gaan met praktische verkeerseducatie. Suzan van der Sluis van de gemeente Den Haag en George van Hurck, de ontwikkelaar van Veilig Leren Fietsen, verzorgden aansluitend twee workshops. De eerste workshop bestond uit een presentatie over de wijze waarop Veilig Leren Fietsen in Den Haag is georganiseerd. De tweede workshop bestond uit een fietsvaardigheidsparcours waar deelnemers kennis maakten met verschillende oefeningen uit de leerlijn Verkeerskunsten van School op Seef.

De pilot Veilig Leren Fietsen op Aruba is positief ontvangen door alle betrokkenen. Daarom zal het project ook in het aankomend schooljaar doorgaan.

 

Commissie kende weer 15 labels toe

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft op 23 april aan vijftien scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Drie daarvan behalen het label voor het eerst, en maar liefst negen scholen behaalden het maximaal aantal van 21 punten.

Jeugdjournaal toont les om ongelukken met tractor te voorkomen

SCHOOLopSEEF biedt al vele jaren VOMOL - lessen aan in Zuid-Holland. Het NOS Jeugdjournaal ging langs bij een les in Lopik. Deze aflevering kun je hier terugkijken. 

VOMOL

VOMOL staat voor ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’.
VOMOL is een educatieprogramma voor kinderen van groep 7&8 van basisscholen, die vaak in aanraking komen met opvallend landbouwverkeer. 

meer informatie over VOMOL is te vinden op onze pagina lesmateriaal vomol

VOMOL allemaal bij het grote voertuig

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws