Nieuws

Veertien labels toegekend, IKC Het Palet al voor vijfde maal gelabeld!

Deze week heeft de SCHOOL op SEEF labelcommissie weer aan veertien scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Een ervan (IKC Het Palet uit Alblasserdam) zelfs al voor de 5e maal. En maar lieft acht scholen behaalde het maximum aantal punten.

Verkeerskunsten op Aruba

Pilot Veilig Leren Fietsen

Een deel van de leerlingen in het Arubaanse basisonderwijs kan niet fietsen of is onvoldoende fietsvaardig. In de maand mei is, als onderdeel van een pilot verkeersonderwijs, op de Pius X school en het Collegio Santa Filomena op Aruba de module fietsvaardigheid van het Haagse project Veilig Leren Fietsen (VLF) geïntroduceerd. Deze introductie, waarbij (voorlopig) leerlingen uit groep 3 en 4 onder schooltijd leren fietsen en/of hun fietsvaardigheid vergroten, heeft als doel leerlingen toe te leiden naar een succesvolle deelname aan een praktisch verkeersexamen, zodat ze uiteindelijk goed voorbereid en veilig aan het verkeer kunnen deelnemen.

Parallel aan de introductielessen fietsvaardigheid op de pilotscholen, is op het Instituto Pedagogico Arubano (IPA) een studiedag georganiseerd voor studenten en docenten van IPA Movecion Y Salud (lerarenopleiding). Minister van onderwijs Dhr. Lampe gaf tijdens deze bijeenkomst aan waarom hij het belangrijk vindt dat basisscholen aan de slag gaan met praktische verkeerseducatie. Suzan van der Sluis van de gemeente Den Haag en George van Hurck, de ontwikkelaar van Veilig Leren Fietsen, verzorgden aansluitend twee workshops. De eerste workshop bestond uit een presentatie over de wijze waarop Veilig Leren Fietsen in Den Haag is georganiseerd. De tweede workshop bestond uit een fietsvaardigheidsparcours waar deelnemers kennis maakten met verschillende oefeningen uit de leerlijn Verkeerskunsten van School op Seef.

De pilot Veilig Leren Fietsen op Aruba is positief ontvangen door alle betrokkenen. Daarom zal het project ook in het aankomend schooljaar doorgaan.

 

Commissie kende weer 15 labels toe

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft op 23 april aan vijftien scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Drie daarvan behalen het label voor het eerst, en maar liefst negen scholen behaalden het maximaal aantal van 21 punten.

Jeugdjournaal toont les om ongelukken met tractor te voorkomen

SCHOOLopSEEF biedt al vele jaren VOMOL - lessen aan in Zuid-Holland. Het NOS Jeugdjournaal ging langs bij een les in Lopik. Deze aflevering kun je hier terugkijken. 

VOMOL

VOMOL staat voor ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’.
VOMOL is een educatieprogramma voor kinderen van groep 7&8 van basisscholen, die vaak in aanraking komen met opvallend landbouwverkeer. 

meer informatie over VOMOL is te vinden op onze pagina lesmateriaal vomol

VOMOL allemaal bij het grote voertuig

Dubbel feest in Hoeksche Waard

Deze week was het SCHOOL op SEEF feest op twee scholen in Hoeksche Waard. 

Negen labels toegekend, vijf topscorers

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft op 19 februari aan negen scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Drie daarvan behalen het label voor het eerst, en vijf scholen behaalt het maximaal aantal van 21 punten.

Twee keer labelfeest in Katwijk

Op maandag 21 januari heeft wethouder Rien Nagtegaal het label ‘SCHOOL op SEEF’ uitgereikt aan de Ds. R.P.A. Rutgersschool en de Sjaloomschool in Katwijk aan Zee.

Weer achttien scholen gelabeld

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft op 19 december aan 18 scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Drie daarvan behalen het label voor het eerst, en maar liefst acht scholen behaalt het maximaal aantal van 21 punten.

Winnaars Schoolbrengdag wedstrijd 2018 en hun inzendingen

Op donderdag 20 september 2018 vond de SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag plaats, een dag waarop we ouders en leerlingen oproepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Aan de dag was een prijsvraag verbonden: in elke regio was een cheque van € 500,= te winnen met het mooiste en meest originele verslag van de dag. 

Dubbel labelfeest in Goeree-Overflakkee

Donderdag 29 november was het dubbel feest in de gemeente Goeree-Overflakkee. Wethouder Onderwijs en Mobiliteit en ambassadeur verkeersveiligheid Peter Feller, mocht aan maar liefst twee scholen het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel overhandigen.

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws