Nieuws

Vernieuwde website SCHOOL op SEEF

Het aftellen kan beginnen.. Begin juni heeft deze website een nieuw jasje!

 WelkomSchool op Seef lowres

11 mei weer onderweg naar school

Als één van de eerste versoepelingen van de coronabeperkingen wordt op 11 mei 2020 het basisonderwijs weer opgestart. Ook de kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang gaan weer (deels) open. Hoe begeleid je je kinderen veilig onderweg in deze coronaperiode? Scholen en gemeentes denken momenteel hard na over de aanpak. 

Nieuwe data voor het VVN theorethisch verkeersexamen

Het sluiten van de basisscholen heeft ook direct impact op het Nationaal VVN Verkeersexamen van 2020, zowel het theoretisch als het praktisch verkeersexamen.

We weten nu dat de scholen vanaf 11 mei deels weer open gaan. Er zijn daarom nieuwe data voor het VVN theorethisch Verkeersexamen

Twaalf scholen voorzien van label SCHOOL op SEEF

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft vandaag digitaal vergaderd. Gelukkig kan de certificering in deze periode zo doorgaan. De commissie heeft de scholen besproken die een aanvraag hebben gedaan voor het verkeersveiligheidslabel. Daarbij is aan twaalf scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Er zijn ook verzoeken van nieuwe scholen binnengekomen, deze bezoeken we graag live in plaats van via videobellen. Zodra het weer mag gaan we bij de nieuwe scholen op bezoek. 

SCHOOL op SEEF en de Coronacrisis

Nu de schooldeuren in elk geval tot en met 6 april zijn gesloten, zullen de School op SEEF verkeerslessen en ook de VVN-verkeersexamens niet doorgaan. Een aantal verkeersleerkrachten is voor hun scholen druk bezig met alternatieve verkeerslessen in de schoolomgeving. 

Opnieuw 8 scholen gelabeld. Kentalis de Voorde/Plataan voor de eerste maal

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft deze week weer aan 8 scholen (9 locaties) het verkeersveiligheidslabel toegekend. Kentalis de Voorde/Plataan uit Zoetermeer is een nieuwe SCHOOL op SEEF school.

21 labels toegekend, waarvan 11 in Oud-Beijerland

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft in december 2019 weer aan 21 scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Aan twee SBO scholen voor de eerste keer (SBO Kameleon en SBO Avontuur) en in Oud-Beijerland zijn elf scholen herlabeld.

Het gaat om:

CBS Ackerweide (Pijnacker-Nootdorp)
SBO Avontuur (Den Haag) 1ste label
De Lisbloem (Lisse)
RK basisschool St Willibrord (Lisse)
SBO Kameleon (Papendrecht) 1ste label
KBS Mariëngaarde (Gorinchem)
OBS de Driemaster - Tonneband (Hardinxveld-Giessendam)
OBS de Driemaster - Pietersweer (Hardinxveld-Giessendam)
OBS ’t Kraaienest (Piershil)
Montessorischool (Noordwijk)
Zevensprong (Oud-Beijerland)
Zevensprong Noord (Oud-Beijerland)
OBS de Klinker (Oud-Beijerland)
Willibrordus (Oud-Beijerland)
De Ark (Oud-Beijerland)
Eben Haëzerschool (Oud-Beijerland)
Hoeksteen (Oud-Beijerland)
Tandem (Oud-Beijerland)
Kriekenhof (Oud-Beijerland)
CBS Sabina van Egmond – Poortwijk (Oud-Beijerland)
CBS Sabina van Egmond – Croonenburgh (Oud-Beijerland)

ROV-ZH feliciteert alle scholen van harte met deze mooie prestatie!

Opnieuw elf scholen gelabeld, OBS DE Boomgaard voor de 5e maal

De SCHOOL op SEEF labelcommissie heeft deze week weer aan elf scholen het verkeersveiligheidslabel toegekend. Aan een ervan (OBS De Boomgaard uit Numansdorp, Hoeksche Waard) zelfs al voor de 5e maal. 

Schoolbrengweek 2019 in Zoetermeer

Tijdens de Schoobrengweek worden ouders en basisschoolleerlingen opgeroepen lopend of op de fiets naar school te gaan. Door de auto te laten staan zijn de leerlingen goed bezig voor hun gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu en verkeersvaardigheid. Op 2 september zijn de scholen weer begonnen en het is meteen een stuk drukker op straat. Sommige kinderen gaan voor het eerst zelfstandig naar school, anderen moeten misschien nog wennen aan de route naar hun nieuwe school of aan het fietsen in een groep. Wethouder Marc Rosier (Verkeer en Verkeersveiligheid) roept alle overige verkeersdeelnemers dan ook op om extra aandacht en geduld te hebben voor deze kwetsbare groep.

De wethouder was op maandag 16 september op IKC De Baanbreker in Zoetermeer voor de start van de Schoolbrengweek. Er zijn kaartjes met duimpjes uitgereikt aan ouders en leerlingen die lopend of op de fiets naar school kwamen. Er is met een spandoek tevens aandacht gevraagd voor het motto: “Maak een Punt van Nul verkeersslachtoffers”, want iedereen moet veilig thuis kunnen komen.

Meer informatie over de schoolbrengweek vindt u hier

Label voor de Gomarusschool

Op 10 juli heeft wethouder Willem Joosten het verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan de Gomarusschool in Leiderdorp.

U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws
U bevindt zich hier: Home | Actueel | Nieuws